### TRAINING TOOLKIT

For

# OVERVIEW OF MENTAL HEALTH MEDICATIONS FOR CHILDREN AND ADOLESCENTS

#### **SUGGESTED ONE-DAY AGENDA**

9:00am – 9:10am	Welcome; Overview and Learning Objectives
9:10am - 9:50am	Module 1 – General Information  Part 1 – Pharmacology; FDA Approval (37 min)
9:50am – 10:00am	Break (10 min)
10:00am – 10:30am	Module 1 – General Information  Part 2 – Generics; Metabolism (28 min)
10:30am – 10:35am	Break (5 min stretch)
10:35am – 11:10am	Module 1 – General Information  Part 3 – Drug Interactions; Labels (33 min)
11:10am – 11:20am	Break (10 min)
11:20am – 11:50am	Module 2 – Depressive Disorders (27 min)
11:50am – 12:35pm	Lunch (45 min)
12:35pm – 1:20pm	Module 3 – Bipolar Disorders (45 min)
1:20pm – 1:30pm	Break (10 min)
1:30pm – 2:10pm	Module 4 – Anxiety Disorders (40 min)
2:10pm – 2:20pm	Break (10 min)
2:20pm – 2:40pm	Module 5 – ADHD & Behavior Disorders (21 min)
2:40pm – 2:55pm	Break (15 min)
2:55pm – 3:30pm	Module 6 – Drugs of Abuse  Part 1 – General Information; Dependency (33 min)
3:30pm – 3:35pm	Break ( 5 min stretch)
3:35pm – 4:00pm	Module 6 – Drugs of Abuse Part 2 – Marijuana and Other Drugs (23 min)
4:00pm – 4:10pm	Break (10 min)
4:10pm – 4:30pm	Module 7 – Miscellaneous Medications (20 min)

#### TRAINING TOOLKIT

FOR

## OVERVIEW OF MENTAL HEALTH MEDICATIONS FOR CHILDREN AND ADOLESCENTS

#### **Alternative Scheduling for Two Days:**

- Day 1 Overview and Modules 1, 2, 3 (Approximately 4 hours including 10 min breaks)
- Day 2 Modules 4, 5, 6, 7 (Approximately 3 hours including 10 min breaks)

#### **Alternative Scheduling for Three Days:**

- Day 1 Overview and Module 1 (Approximately 2 hours including 10 min breaks)
- Day 2 Modules 2, 3, 4 (Approximately 2.5 hours including 10 min breaks)
- Day 3 Modules 5, 6, 7 (Approximately 2 hours including 10 min breaks)